Seminar Mudahnya Menyusu

SEMINAR PRAKTIKAL MUDAHNYA MENYUSU 3.0

24th Mar 2015

SEMINAR PRAKTIKAL MUDAHNYA MENYUSU Adakah anda mempunyai salah satu masalah di bawah? 1. Sedang mengandung anak pertama dan teringin nak menyusukan anak, tapi takde idea macam mana nak mula ? 2. Dah cuba menyusukan...

BOLEH KE MENYUSU GUNA NIPPLE SHIELD?

05th Mar 2015

Ibu Jelita: “Puan, saya ada masalah untuk lekapkan bayi dengan betul. Saya google dan dapat tahu nipple shield boleh membantu, tapi saya takut tak jadi. Boleh puan cerita tentang nipple...

APAKAH MAKANAN LEMAK BAIK UNTUK IBU MENYUSU?

04th Mar 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Apakah makanan atau lauk kegemaran anda?  Adakah menu yang masih sama seperti ketika bujang atau sudah bertukar menu sejak hamil dan menjadi seorang ibu menyusu...

MACAM MANA NAK BAGI ANAK SUKA SUSU FORMULA?

03rd Mar 2015

“Puan Ain, anak saya cukup 2 tahun bulan depan, susu apa yang sesuai dengannya nanti? Saya risau dia tak cukup nutrisi lepas berhenti menyusu..” “Cikgu, Akeem dah nak masuk 2...

SUSU IBU CUSTOM MADE

02nd Mar 2015

Ibu Jelita A: “Puan Ain, kenapa susu saya cair je sejak beberapa hari ni? Saya risau bayi saya tak dapat susu yang cukup..” Ibu Jelita B: “Cikgu, susu saya malam...

RASA NYERI DAN MENYUCUK SEMASA MENYUSU?

01st Mar 2015

Ibu Jelita: “Cikgu, kenapa setiap kali menyusu saya rasa cam nyeri kat breast saya? macam menyucuk-nyucuk gitu. Mungkin ada luka, atau breast saya ada masalah?” Cikgu Susu: “Rasa nyeri dan...