6 TIPS SEIMBANGKAN KUANTITI SUSU KIRI DAN KANAN

30th Sep 2015

Payudara adalah aset kepada wanita dan ibu. Ia bukan sahaja zon yang paling disukai anak tetapi juga ada sumber makanan bayi di situ. No wonder lah anak-anak suka sangat dipeluk...

OUCH…BABY MENGGIGIT!

29th Sep 2015

Ouch.. sakitnya bila baby menggigit. Ada ibu yang setiap kali nak menyusu baby menggigit. Sampai ketap-ketap bibir menahan sakit.  Ada ibu yang sampai luka, melecet dan berdarah pada bahagian nipple...

JEREBU DAN IBU MENYUSU

28th Sep 2015

  Sejak beberapa minggu ni rasa macam duduk di Cameron Highland pula. Langit berkabus, matahari dan bulan pun sudah kelihatan samar-samar akibat jerebu. Banyak sekolah sudah diarahkan untuk ditutup demi...

CUTI RAYA = CUTI MENGEPAM?

23rd Sep 2015

Ada yang dah bercuti hari ini? Wah wah wah… tak sabar nak raya ye. Ada yang ambil cuti seminggu untuk meluangkan masa bersama ibu ayah dan keluarga. Alhamdulillah. Best nya...

SLOW VS LAJU

18th Sep 2015

Setiap hari saya menerima banyak pertanyaan dari ibu mengenai masalah aliran susu. Some mothers don’t even know that it’s the milk flow problem they’re having. Simptom yang selalu dihadapi ibu-ibu: Bayi...

EMOSI TERGANGGU

15th Sep 2015

Dibenci bos. Kerja di pejabat makin bertambah. Suami curang. Masalah kewangan keluarga. Semua ni boleh bikin ibu panas, hot, terbakar. Akibatnya ibu tertekan dan stress.  Badan rasa lemah. Tak lalu...

Pages:12»